Massage.

Een massage is iets persoonlijks en iets kwetsbaars. Je geeft jezelf letterlijk in de handen van een ander. Ik heb zelf regelmatig massages mogen ontvangen en deze waren niet allemaal even fijn. In het kader van “Het kan ook anders” probeer ik daarom met veel aandacht, rust, zachtheid en betrokkenheid om de ervaring mee te geven dat alles even alleen om jou draait. Dit is jouw massage en ik pas mij aan aan jou, niet andersom!

De vormen van massage die ik op dit moment gebruik zijn de holistic pulsing en de oliemassage met strijkingen. Mijn intentie tijdens de massages is om te zorgen voor diepe ontspanning of bewustwording van je eigen lichaam en het hier en nu!

Holisitic pulsing (ook wel dynamische massage genoemd) is gebaseerd op het feit dat “Deze bewegingen golven door het gehele lichaam waardoor blokkades zachtjes/golvend aangeraakt en losgeschudt worden.”het lichaam voor het grootste deel uit water bestaat. Door het lichaam vanaf verschillende punten in beweging te brengen, in een ritme dat past bij het lichaam, ontstaan er kleine golfbewegingen. Deze bewegingen golven door het gehele lichaam waardoor blokkades zachtjes/golvend aangeraakt en losgeschudt worden. Dit zorgt voor een doorstroming en ontspanning van het gehele lichaam. De schuddingen worden in overleg gevarieerd in intensiteit en locatie. Deze methode is zachter en minder dwingend dan een gerichte stevige massage en desondanks niet minder effectief. Indien dit nodig blijkt kan in overleg gekeken worden waar een gerichte/stevigere massage nodig is voor eventuele hardnekkige blokkades. Ik geef mensen die deze vorm nog niet kennen altijd de gelegenheid deze te proberen en tijdens de massage nog te wisselen naar een oliemassage wanneer het bewegen niet bevalt. Ervaring leert echter dat deze massage zeer goed bevalt! Het lichaam kan vaak beter ontspannen dan wanneer deze met “grof” geweld wordt “aangevallen”. De dynamische massage wordt met de kleding aan gegeven.

In overleg kan deze vorm ook gebruikt worden om het eigen lichaam beter te leren kennen. Hoe voelt aanraking en schudden op verschillende plaatsen, hoe reageert het lichaam hierop en wat wil dat jou zeggen? Kun jij je overgeven/loslaten en wat gebeurd er als je dit wel of juist niet doet? Zo wordt een sessie interactief en daardoor minder gericht op ontspanning en meer op bewustwording. Vaak is er ondanks de interactie aan het einde van de sessie vaak toch sprake van diepe ontspanning doordat men heel bewust in contact is gekomen met het eigen lichaam en het hier en nu.

Bij een oliemassage wordt je met behulp van diverse strijkingen en knedingen op het lichaam tot diepe ontspanning gebracht. De warme en omvattende aanraking zorgt ervoor dat het onderliggende weefsel verzacht en tot rust komt. De strijkingen worden in overleg gevarieerd in intensiteit, zodat je je goed kunt overgeven aan mijn aanraking en tot rust en ontspanning kunt komen. Een olie massage wordt gegeven op de blote huid. Het gemakkelijkst is het hierbij om de massage te ontvangen in het ondergoed. Ik zal in overleg een veilige en vertrouwde omgeving creëren en er voor zorgen dat het lichaam zodanig is bedekt dat degene die de massage ontvangt zich veilig voelt en goed kan ontspannen. Ook zal van tevoren duidelijk gecommuniceerd worden welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden.


Back to Top

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.